Deze site biedt verschillende RSS feeds aan, waarmee je op de hoogte kunt blijven van nieuwe inhoud. Je kunt gebruik maken van de volgende RSS feeds:

Uitleg RSS

RSS icoonRSS ofwel Really Simple Syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe informatie op een site, in dit geval die van www.ellykalf.nl.

Abonneer je op één van de feeds en iedere keer als de site wordt geactualiseerd krijg je een melding.

Wat is RSS?

RSS is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van je favoriete websites. Je hoeft niet meer te surfen naar internetpagina’s om te kijken of de pagina’s zijn gewijzigd. Je kunt je abonneren op RSS-feeds van je favoriete sites en krijgt dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina’s zijn geactualiseerd. De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit.

Deze site biedt RSS-feeds aan van een aantal onderdelen van de website. Zo zijn er feeds van de nieuwe blogartikelen, van de nieuwe reacties op blogartikelen en van de nieuwe schilderijen in de galerie. Ook zijn er feeds voor de reacties op elk blogartikel afzonderlijk, die staan onder het artikel zelf.

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heb je een ‘RSS-lezer’ nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van je favoriete websites.

Je kunt je vervolgens met behulp van de RSS-lezer ‘abonneren’ op RSS-feeds van je favoriete sites. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijg je een melding. Vergelijkbaar met de melding dat je nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowser Firefox en het bijbehorende e-mailprogramma Thunderbird beschikken standaard al over RSS-functionaliteit, evenals de browser Safari.

Waar vind ik een RSS-lezer?

Er zijn diverse RSS-lezers, programma’s om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar.

Windows:
SharpReader, een simpel programma dat doet wat het moet doen.
Mac OS X:
NetNewsWire, elegant programma, gemakkelijk in gebruik.
Linux:
Straw, goede nieuws-aggregator.
Readers op het web:
Bloglines, lees RSS-feeds vanuit elke browser. Met indicator voor nieuwe feeds.
Google’s RSS reader, lees RSS-feeds vanuit elke browser.

Meer RSS-programma’s zijn te vinden op blogspace.com/rss/readers, rss.startpagina.nl en elders op het web.

Hoe abonneer ik mij op de feeds?

Bovenaan deze pagina staan de beschikbare feeds opgesomd. Klik op de link van een feed. Afhankelijk van welke browser je gebruikt, wordt een webpagina getoond met opties, of opent direct de feed in het window.

De manier van abonneren hangt af van welke rss-reader je gebruikt. In ieder geval kun je altijd het internetadres van de rss feed, bijv:

https://www.ellykalf.nl/feedkopiëren naar de RSS-lezer die je gebruikt.